Hoe creëer je een botanische interieurstijl ?

Haal de natuur in huis met leuke interieur tips van Estilo Fabulosa, decoreer je huis met groenen planten maar denk ook aan gedecoreerde stoffen en behangpapier met bloemenprints.
Tegenwoordig is er prachtig behang te koop met fraaie botanische designs in neutraal groen maar ook met prachtige gekleurde bloemenprints. Je kan gaan voor een modern strak interieur met een industrieel tintje maar ook voor een wat speelser interieur meer naar de bohemien style. Met een goed gekozen behang geef je al snel de toon aan welke interieurstijl je wilt creëren. Je kan 1 muur met een grote print op het behang decoreren en de andere muren in prachtige aardse tinten verven of bewerken met natuurlijke materialen. Je kan het effect van deze interieurstijl versterken door te kiezen voor gordijnen, lampenkappen en sierkussens met botanische prints. Lampen voeten die gemaakt zijn van natuurlijke boomstronken, maar ook meubelstukken van bamboe en rotan versterken het effect. Kies voor een stenen of houtenvloer, ik zou niet gaan voor vast tapijt.
Populaire planten in een botanische interieurstijl zijn o.a. de Gloriosa, Pilea Peperomiodos, Monsteria, en de Olifantsoor.

Woon je in een huis met een grote woon/eetkamer, uitbouw of serre dan is het heel natuurlijke om bijvoorbeeld met grote terracotta potten te gaan werken.