Geometrische vormen horen thuis in Art Deco interieur stijl, deze vormen geven een verrassend effect in het interieur.
De Art Deco Style is een historische internationale stijl uit de jaren 1920-1939 die razend populair was. Vele stijlkenmerken uit het Art Deco Design zien we weer terug in deze huidige tijd, een gedurfde stijl met gebruik van exotische houtsoorten, lak meubelen, kostbare hoogwaardige materialen zoals goud, spiegelglas, luxe stoffen met rijke kleuren en geometrische patronen. Daarnaast een overvloed aan luxe decoratie objecten. Met al deze stijlkenmerken creëren we een ware glamourwereld.
In deze stijl zien we veel invloeden terug in de geometrie van de Azteken, trappiramiden van Midden-en Zuid-Amerika, kunst uit Afrika en Japan. Maar ook stijlkenmerken uit de Franse-Louis tijdperk.

Na een periode van minimalisme mag en kan alles weer, in deze stijl kan je je heerlijk uitleven voor die gene die van luxe en niche producten houden.
Zet de toon van de Art deco stijl in je huis door met de keuze voor bijvoorbeeld wandbekleding met geometrische patronen, een vaste vloer met glanzende vloertegels voorzien van geometrische patronen. Wil je geen vaste vloer kies dan een vloerkleed vervaardigd van luxe materialen met geometrische patronen.
Bijzonder mooie Art Deco tapijten (rugs) vindt je in de collectie van Catherina Martin (set designer) die verantwoordelijk was voor de inrichting van de film The Great Gatsby in 2013, maar ook bij de in Nederland gevestigde firma Eichholtz is er een rijke keuze.
De meubelstukken worden gekozen van spiegelglas maar ook van tropisch hout zoals Ipe, Padoek, Afrormosia mooi gelakt hout. De fauteuils en sofa’s zijn bekleed met luxe kwaliteitsstoffen in rijke kleuren en hoogwaardige materialen. Chaise Longue, gecapitonneerde poefen en Cocktail fauteuiltjes zijn niet weg te denken in deze bijzonder fraaie interieurstijl.
Maar ook heel veel accessoires, spiegels, kroonluchters en typische Art Deco tafellampen zetten de toon aan!

Wij hebben ons best gedaan om een mooie selectie luxe meubels te selecteren die prachtig staan in een hedendaags interieur met een stijl mix van geometrische vormen en Art Deco. Ben je geïnteresseerd in interieur objecten in deze luxe woonstijl bezoek dan Estilo Fabulosa Signature Collection