Het Rariteitenkabinet is een concept wat razend populair is geweest in de 16de en 17de eeuw maar nu weer helemaal trending is. We horen er steeds meer over maar wat is het nu precies?
De naam rariteitenkabinet komt vandaan uit de verzameling van kunst en rariteiten die bewaard en tentoongesteld worden in een kast zoals een kabinet. Wij verstaan onder het woord rariteiten een verzameling van zeldzame voorwerpen uit landen buiten Europa.
Het begon na de 15 de eeuw dat de mensen meer in contact kwamen met exotische en tropische oorden, waar in die tijd nog onbekende dieren en planten leefden voor de mensen uit Europa. Onder bijzondere dieren en voorwerpen verstaan wij bijvoorbeeld de Nautilus schelp, Struisvogel eieren, bijzondere mineralen, edelstenen, parels en munten. Maar ook opgezette exotische dieren kregen een prominenten plek in het interieur.
In die tijd telde Nederland vele verzamelaars waaronder ook de botanicus Carolus Clusius verzamelaar van bloemen en planten. Carolus Clusius heeft de tulpenbol naar Nederland gehaald.
Het rariteitenkabinet is een klein museum voor curiosa, een bewaarplaats voor zeldzame voorwerpen.
Vele grachtenhuis bewoners in Amsterdam uit die tijd waren in het bezit van een schatkamer oftewel een Rariteitenkabinet met deurtjes en lade waar hun kostbaarheden werden opgeborgen.
Tegenwoordig zijn er in Nederland vele museumwinkels, waar je het Rariteitenkabinet curiosa kan gaan bewonderen.
Zoals de Wunderkamer in het Cromhouthuis in Amsterdam op de Herengracht hier vindt je vele zeldzaamheden.
De Wunderkamer is samengesteld door de meester bloemisten Florian Seyd en Ueli Signer.

Ben jij ook geïnteresseerd in een Rariteitenkabinet in je huis of op de werkvloer dan kan je de hulp van Estilo Fabulosa inschakelen.
Verzamel objecten die ook wel Collectables genoemd worden zoals opgezette exotische dieren of andere naturalia. Cluster de objecten en plaats ze in een vitrine kast of zet ze op een dressoir. Er zijn prachtige bewaardozen van glas voor edelstenen en andere kleinere kostbaarheden.