Het Rariteitenkabinet is een concept wat razend populair is geweest in de de 16 de en 17 de eeuw, terug van weggeweest nu weer helemaal trending. We horen er steeds meer over maar wat is het nu precies?
De naam rariteitenkabinet komt vandaan uit de verzameling van kunst en rariteiten die bewaard en tentoongesteld worden in een kast zoals een kabinet. Wij verstaan onder het woord rariteiten een verzameling van zeldzame voorwerpen die buiten Europa ingevoerd worden.
Het begon na de 15 de eeuw dat de mensen meer in contact kwamen met exotische en tropische oorden, waar in die tijd nog onbekende dieren en planten leefden voor de mensen uit Europa. Onder bijzondere dieren en voorwerpen verstaan wij bijvoorbeeld de Nautilus schelp, Struisvogel eieren, bijzondere mineralen, edelstenen, parels en munten Maar ook opgezette exotische dieren kregen een prominenten plek in het interieur.
In die tijd telde Nederland vele verzamelaars waaronder ook de botanicus Carolus Clusius verzamelaar van bloemen en planten die de tulpenbol naar Nederland heeft gehaald.
Het rariteitenkabinet is een klein museum voor curiosa, een bewaarplaats voor zeldzame voorwerpen.
Vele grachtenhuis bewoners in Amsterdam uit die tijd waren in het bezit van een schatkamer oftewel een Rariteitenkabinet met deurtjes en lade waar hun kostbaarheden werden opgeborgen.
Tegenwoordig zijn er in Nederland vele museumwinkels, waar je het Rariteitenkabinet kan gaan bewonderen.
Zoals de Wunderkamer in het Cromhouthuis in Amsterdam op de Herengracht vindt je vele zeldzaamheden.
De Wunderkamer is samengesteld door de meester bloemisten Florian Seyd en Ueli Signer.
Ben jij ook geïnteresseerd in een Rariteitenkabinet in je huis of op de bedrijfsvloer dan kan je de hulp van Estilo Fabulosa inschakelen. In de Webstore van Estilo Fabulosa vindt je bij de categorie Animal Decoration bijzondere dieren en objecten voor in de museum kamer/kast. De verzamel objecten ook wel Collectables genoemd staan ook mooi op een Etnische dressoir of unieke kast.
Prachtige bewaardozen van glas voor edelstenen en andere kleinere kostbaarheden zijn ook in onze Webstore te koop.